Recept Avocado toast met gebakken ei
Dit recept toast met ei en avocado is een gouden én gezonde combinatie. Met dit lekkere recept krijg je bovendien een gezonde dosis met vetten en mineralen binnen. En het is super lekker en makkelijk te maken.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 2
calorieën 331 kcal
- 1 avocado geschild en zonder zaadjes
- 2 gehakte koriander
- sap van 1/2 limoen
- 1/2 theelepel rode pepervlokken
- zout en peper naar smaak
- 2 sneetjes volkorenbrood , of brood naar keuze
- 2 eieren , gebakken, roerei of gepocheerd, optioneel
Meng en pureer in een kleine kom de avocado, koriander, limoen en zout + peper naar smaak. Verdeel de helft van het mengsel op elk sneetje geroosterd brood.
Bak ondertussen de spiegeleieren in een scheut olijfolie
Rooster 2 sneetjes volkoren graan in een broodrooster goudbruin en knapperig.
Smeer de avocadospread over de boterhammen en leg hier de spiegeleieren op.
Maak af met vers gemalen peper
Voedingswaarden
Kcal: 331
Vet: 23 gram
Verzadigde vet: 3 gram
Eiwit: 12 gram
Koolhydraten: 14 gram