Dit overheerlijke Chocolade bananenbrood recept is eigenlijk een simpele upgrade van de gewone gezonde bananenbrood versie. Chocola maakt alles beter en door toevoeging van cacao krijg je een heerlijke zachte, zoete chocolade bananenbrood dat je prima als verantwoord ontbijt of tussendoortje kunt eten.

bananenbrood chocolade

Recept Chocolade bananenbrood

Dit gezonde chocolade bananenbrood past in elk voedingspatroon. Er zitten voldoende eiwitten in en weinig koolhydraten, er zitten geen toegevoegde suikers in. En hij is echt heel makkelijk te maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 10 plakken
calorieën 273 kcal

Benodigheden

  • 1 staafmixer
  • 1 beslagkom
  • 1 garde
  • 1 oven
  • 1 cakevorm (23 cm) 

Ingrediënten
  

  • 170 gram Volkorenmeel
  • 50 gram cacao poeder
  • 30 gram Whey Protein poeder ( vanille )
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel zee zout
  • 3 grote bananen
  • 80 ml kokos olie
  • 120 ml Marphele syrup
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel Pure Vanilla Extract

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170℃
  • Pureer de bananen glad met een staafmixer of een vork in een kom.
  • Voeg één voor één de eieren toe en klop ze door het beslag.
  • Meng vervolgens de baking soda, zee zout, kokos olie, Marphele syrup en de Vanilla Extract door het beslag.
  • Als laatste voeg je het volkorenmeel de cacao en de Whey Protein poeder toe. 
  • Blijf kloppen totdat het een mooi romig beslag is.
  • Vet een cakevorm (23 cm) in met een bakspray of een heel klein beetje roomboter en giet het mengsel in de vorm.
  • Bak het chocolade bananenbrood in ongeveer 70 minuten af in een voorverwarmde oven op 170℃
  • Het chocolade bananenbrood is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van het chocolade bananenbrood steekt.
  • Laat het chocolade bananenbrood iets afkoelen in de vorm voor jet het eruit haalt.

Notities

Bewaartip Chocolade bananenbrood

Luchtdicht verpakt, of verpakt in aluminium folie kan je het bananenbrood ongeveer 5 dagen bewaren.

Voedingswaarden Chocolade bananenbrood

Calorieën: 273 Kcal Per plak
Koolhydraten: 31,1 gram
Eiwitten: 8,4 gram
Vetten: 12,6 gram
Vezels: 1,5 gram
Eet smakelijk!
Trefwoord bananenbrood, Chocolade

Dit recept en soortgelijke recepten uitproberen en fitter worden?

Probeer dan onze nieuwe eetschema’s uit! Je krijgt dan iedere week heerlijke maaltijden, van ontbijt tot snacks en avondeten. En helemaal afgestemd op jouw fysiek en je doelen!

Kies dus een gebalanceerd voedingsschema met heerlijke recepten en op basis van betaalbare producten. Zo word je fitter, zonder dat je je levensstijl hoeft aan te passen!

eetschema's

Recepten zijn powered by FitChef