Ga terug
Recept knoflook pasta met garnalen

Recept knoflook pasta met garnalen

Dit simpele en gezonde knoflook pasta recept in combinatie met Parmezaanse kaas en tomaten is makkelijk te maken. In slecht 30 minuten kun je dit heerlijke recept op tafel zetten, waar het hele gezin van kan genieten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Italiaans
Porties 4
calorieën 367 kcal

Ingrediënten
  

  • 350 gram volkoren pasta
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3-4 teentjes knoflook geperst
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 400 gram rauwe gepelde garnalen
  • 500 gram kerstomaatjes
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 25 gram verse peterselie fijngehakt
  • zout en gemalen peper naar smaak

Instructies
 

  • Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Bewaar 160 ml van het pastawater en laat het uitlekken.
  • Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg vervolgens de garnalen toe en kook 3-4 minuten, of tot ze roze en ondoorzichtig zijn. Bestrooi met chilivlokken en zet opzij. Dek af om warm te blijven.
  • Voeg aan dezelfde voorverwarmde koekenpan de resterende olie toe en kook de kerstomaatjes tot ze ongeveer 2-3 minuten barsten. Giet het pastawater erover en blus de pan, roer door de bodem van de pan.
  • Doe de garnalen terug in de pan, samen met de gekookte pasta en Parmezaanse kaas, en roer ze met een tang door elkaar.
  • Serveer onmiddellijk met vers gehakte peterselie!

Notities

VOEDINGSWAARDEN

Calorieën: 367 kcal | Koolhydraten: 48 g | Eiwit: 23 g | Vet: 11 g | Verzadigd vet: 3 g | Meervoudig onverzadigd vet: 1 g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 6 g | Transvet: 1 g | Cholesterol : 103mg | Natrium: 624 mg | Kalium: 416 mg | Vezels: 1 g | Suiker: 2 g | Vitamine A: 903 IE | Vitamine C: 22 mg | Calcium: 172 mg | IJzer: 3 mg
Trefwoord Garnalen, knoflook, pasta