Ga terug
Recept kip teriyaki met broccoli en rijst

Recept kip teriyaki met broccoli en rijst

Dit gezonde recept voor kip teriyaki met broccoli en rijst is heel gemakkelijk te maken. Klaar in ongeveer 30 minuten en zo mals en lekker.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4
calorieën 422 kcal

Ingrediënten
  

  • 750 gram kippenborsten of dijen zonder vel, in blokjes
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 300 gram Broccoliroosjes  vers of diepgevroren
  • 400 gram gekookte bruine rijst of quinoa
  • 2 eetlepels  gesneden groene uien
  • 2 eetlepls gesneden chili  of naar smaak

Voor de teriyakisaus:

  • 2 Knoflookteentjes  fijn geraspt
  • 2 eetlepels verse gember  fijn geraspt
  • 1 eetlepel  honing
  • 60 ml Natriumarme sojasaus
  • 60 ml Vers geperst sinaasappelsap
  • 1/2 eetlepel eetlepel maizena

Instructies
 

  • Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak de blokjes kip hier rondom in aan. Af en toe roeren ongeveer 4-5 minuten, of tot het bijna gaar is.
  • Klop ondertussen alle teriyakisaus in een kleine kom en giet het over de kip.
  • Zet het vuur lager en laat 3-5 minuten sudderen, tot de saus dikker wordt en de kip mooi bedekt.
  • Stoom de broccoli tot ze zacht zijn, 5-8 minuten.
  • Verdeel de gekookte bruine rijst over 4 glazen bakjes en bedek met gestoomde broccoli en kipteriyaki.
  • Garneer met sesamzaadjes, pepers en groene uien en geniet ervan!

Notities

Voedingswaarden Recept kip teriyaki met broccoli en rijst

Koolhydraten: 39 g | Eiwit: 42 g | Vet: 10 g | Verzadigd vet: 1 g | : 108mg | Natrium: 762 mg | Kalium: 1102 mg | Vezel: 4 g | Suiker: 7 g | Vitamine A: 750 IE | Vitamine C: 102,8 mg | Calcium:88mg | IJzer: 2,5 mg
Trefwoord broccoli, kip, rijst, teriyaki, teriyakisaus