Recept kip teriyaki met broccoli en rijst
Dit gezonde recept voor kip teriyaki met broccoli en rijst is heel gemakkelijk te maken. Klaar in ongeveer 30 minuten en zo mals en lekker.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4
calorieën 422 kcal
- 750 gram kippenborsten of dijen zonder vel, in blokjes
- 1 eetlepel sesamolie
- 300 gram Broccoliroosjes vers of diepgevroren
- 400 gram gekookte bruine rijst of quinoa
- 2 eetlepels gesneden groene uien
- 2 eetlepls gesneden chili of naar smaak
Voor de teriyakisaus:
- 2 Knoflookteentjes fijn geraspt
- 2 eetlepels verse gember fijn geraspt
- 1 eetlepel honing
- 60 ml Natriumarme sojasaus
- 60 ml Vers geperst sinaasappelsap
- 1/2 eetlepel eetlepel maizena
Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak de blokjes kip hier rondom in aan. Af en toe roeren ongeveer 4-5 minuten, of tot het bijna gaar is.
Klop ondertussen alle teriyakisaus in een kleine kom en giet het over de kip.
Zet het vuur lager en laat 3-5 minuten sudderen, tot de saus dikker wordt en de kip mooi bedekt.
Stoom de broccoli tot ze zacht zijn, 5-8 minuten.
Verdeel de gekookte bruine rijst over 4 glazen bakjes en bedek met gestoomde broccoli en kipteriyaki.
Garneer met sesamzaadjes, pepers en groene uien en geniet ervan!
Voedingswaarden Recept kip teriyaki met broccoli en rijst
Koolhydraten: 39 g | Eiwit: 42 g | Vet: 10 g | Verzadigd vet: 1 g | : 108mg | Natrium: 762 mg | Kalium: 1102 mg | Vezel: 4 g | Suiker: 7 g | Vitamine A: 750 IE | Vitamine C: 102,8 mg | Calcium:88mg | IJzer: 2,5 mg
Trefwoord broccoli, kip, rijst, teriyaki, teriyakisaus