Ga terug

Recept Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Dit recept voor Italiaanse kalkoen gehaktballetjes bevat veel eiwitten en is gemaakt met gezonde ingrediënten om het gezin een heerlijke voedzame en proteïnerijke maaltijd te geven. De Italiaanse gehaktballetjes zijn gemaakt van kalkoengehakt in plaats van rundergehakt. Dit maakt ze niet alleen gezondere gehaktballen, maar geeft ze ook een iets andere maar heerlijke smaak .
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4
calorieën 218 kcal

Ingrediënten
  

  • 500 gram kalkoengehakt mager
  • 20 gram paneermeel gebruik indien nodig een glutenvrije versie
  • 3/4 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 ei
  • 1 eetlepel water
  • 700 ml Marinara-saus  zoeken naar een suikerarme, vetarme variant, opgewarmd
  • 2 eetlepels gehakte verse peterselie

Instructies
 

  • Doe de kalkoengehakt, paneermeel, zout, peper, knoflookpoeder, basilicum, ei en water in een kom; mix tot alles goed gecombineerd is. Mogelijk moet u meer water toevoegen, 1 theelepel per keer, om een ​​glad mengsel te krijgen.
  • Neem ongeveer 2 eetlepels van het vleesmengsel en rol het tot een bal.
  • Verhit een hapjespan of koekenpan met 3 eetlepels traditionele olijfolie
  • Bakt de gehaktballetjes dan ongeveer 3 minuten aan elke kant.
  • kook de marinarasaus dan ongeveer 3-4 minuten in een koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Leg de gehaktballetjes op een bord en giet de marinarasaus erover, bestrooi met peterselie en serveer direct.

Notities

Voedingswaarden Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Calorieën: 218 kcal ( met saus ) Koolhydraten: 15 g | Eiwit: 31 g | Vet: 4 g | Verzadigd vet:1 g | : 103mg | Natrium: 1526 mg | Kalium: 997 mg | Vezel: 3 g | Suiker: 8 g | Vitamine A: 905 IE | Vitamine C: 14,1 mg | Calcium:60mg | IJzer: 3,6 mg
Trefwoord gehaktballetjes, tomatensaus