Recept havermout met chocolade en pindakaas
Havermout is het ideale ontbijt en de beste manier om je dag een vliegende start te geven. Het geeft je veel energie en het zorgt er voor dat je lange tijd verzadigd bent.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Gang Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 2
calorieën 522 kcal
- 90 gram Havermout
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 2 eetlepels pindakaas of amandelboter
- 320 ml melk naar keuze
- 60 ml maple syrup
- 1 grote banaan in plakjes om mee te serveren
Doe de havermout, pindakaas en cacaopoeder in een pan. Voeg de melk, ahornsiroop en vanille toe.
Zet op middelhoog vuur en zodra het borrelt, zet je het vuur laag.
Kook, onder regelmatig roeren, tot het dik en romig is, ongeveer 5 minuten.
Laat de havermout even afkoelen, verdeel over kommen en garneer met plakjes banaan.
Voedingswaarden havermout met chocolade en pindakaas|
Koolhydraten: 90 g | Eiwit: 19 g | Vet: 12 g | Verzadigd vet: 3 g | Meervoudig onverzadigd vet: 3 g | Enkelvoudig onverzadigd vet:4 g | : 10mg | Natrium: 186 mg | Kalium: 1008 mg | Vezel: 9 g | Suiker: 45 g |Vitamine A: 448 IE | Vitamine C: 6 mg | Vitamine C: 6 mg | Calcium: 341 mg | IJzer: 3 mg
Trefwoord banaan, Chocolade, Havermout, pindakaas