Recept gezonde aardbei muffins
Zelfgemaakte Aardbeien muffins zijn gezonder en veel lekkerder dan kant en klare muffins uit de supermarkt, en ze zijn zó lekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 12
calorieën 216 kcal
- 150 gram aardbeien In stukjes gesneden
- 200 gram patentbloem
- 100 gram volkoren bloem
- 1 theelepel baking soda
- 1 snufje zout
- 2 grote eieren
- 250 ml griekse yoghurt
- 50 ml gesmolten kokos olie
- 100 ml Maple syrup
- 1 Schil en sap van 1 citroen
- Om te serveren: verse aardbeien
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de aardbeien in kleine stukjes.
Roer in een middelgrote kom de gehakte aardbeien met 200 gram patentbloem.
Klop in een grote kom de bloem, baking soda en zout.
Klop in een aparte kom de eieren met yoghurt, kokosolie, honing, citroenschil en sap tot een gladde massa.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en klop tot alles gemengd is. Voeg snel het aardbei-bloemmengsel toe, zorg ervoor dat je niet te lang mixt, anders kunnen de aardbeien in het beslag papperig worden.
Verdeel het beslag over de voorbereide muffinvormpjes. Bak gedurende 20 minuten of tot een tandenstoker die je in het midden steekt er grotendeels schoon uitkomt.
Laat de muffins volledig afkoelen op een rooster voordat je ze serveert. Serveer met verse aardbeien en geniet ervan!
VOEDINGSWAARDEN:
Portie: 1 muffin | Calorieën: 216 kcal | Koolhydraten: 38 g | Eiwit: 4 g | Vet: 6 g
| Verzadigd vet: 4 g | Meervoudig onverzadigd vet: 0,4 g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1 g | Transvet: 0,003 g | : 30mg | Natrium: 173 mg | Kalium: 120 mg
| Vezels: 2 g | Suiker: 19 g | Vitamine A: 61 IE | Vitamine
C: 7 mg | Calcium: 95 mg | IJzer: 1 mg
Trefwoord aardbei, muffins