Recept gezonde aardappelpuree met Knoflook
Deze gezonde steakhouse-stijl aardappelpuree met knoflook bevat veel smaak en is is lichter dan de traditionele aardappelpuree zonder al die boter en room! We gebruiken rode aardappelen met schil om je een echte steakhouse-ervaring te bieden.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4
calorieën 190 kcal
- 1 liter kippenbouillon
- 5-6 rode aardappelen ongeschild
- 3 teentjes knoflook
- 80 gram Griekse yoghurt
- 120 ml karnemelk
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel gedroogde peterselie
- 1/2 theelepel uienpoeder
- verse bieslook voor de garnering
Breng de kippenbouillon in 1 liter water in een grote pan op hoog vuur aan de kook.
Snijd ondertussen de ongeschilde aardappelen in blokjes of stukjes van ongeveer 2,5 cm. En snij daarna de knoflook in 2 stukken of 4 stukken.
Doe de aardappelstukjes en de knoflookteentjes in de kokende kippenbouillon en kook tot de aardappelen gaar zijn, ongeveer 15 minuten
Zeef de aardappelen uit de bouillon en doe de gekookte aardappelen in een grote mengkom.
Voeg de zout, gedroogde peterselie, uienpoeder, Griekse yoghurt en de karnemelk toe.
Gebruik een stamper om de aardappelen en andere ingrediënten fijn te pureren totdat alles gesmolten, gecombineerd en volledig gepureerd is.
Garneer met verse bieslook
Voedingswaarden:
Calorieën: 190 kcal | Koolhydraten: 41 g | Eiwit: 7 g | Vet: 1 g | Verzadigd vet: 1 g | Cholesterol: 1 mg | Natrium: 221 mg | Kalium: 1014 mg | Vezels: 5 g | Suiker: 3 g | Vitamine A: 322 IE | Vitamine C: 47 mg | Calcium: 68 mg | IJzer: 2 mg
Trefwoord aardappelpuree, knoflook, rode aardappel