Recept Garnalen met knoflook
Dit gezonde en overheerlijke garnalen met knoflook recept zal niet teleurstellen! Dit visgerecht is een spaanse klassieker en een van de meest iconische garnalenrecepten. In plaats van de garnalen in grote hoeveelheden boter te koken, hebben we die vervangen door een kleine hoeveelheid olijfolie.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 4
calorieën 197 kcal
- 1 eetlepel olijfolie
- 650 gram middelgrote of grote garnalen gepeld en ontdarmd
- zout en peper naar smaak
- 4 teentjes knoflook gehakt
- 1 kleine ui fijn gesneden
- 1/4 theelepel chilivlokken of naar smaak
- 1 middelgrote citroenschil en sap van
- 350 ml vis- of groentebouillon
- 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie of rozemarijn mag ook.
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de garnalen 3 a 4 minuutjes tot ze roze kleuren en gaar zijn. Bak ze niet te lang anders worden ze taai. Schep goed om. En zet ze daarna opzij.
Voeg aan dezelfde koekenpan de knoflook en ui toe en bak 2-3 minuten. Roer de chilivlokken, het citroensap, de schil en de bouillon erdoor.
Laat de saus een minuut borrelen. Doe de garnalen terug in de saus en roer er de verse peterselie door. Haal van het vuur en serveer.
Voedingswaarden: Garnalen met knoflook
Koolhydraten: 6 gram
Eiwitten: 35 gram
Vet: 4 gram
Vezles: 1 gram
Vitaminen:
Vitamine C: 17 gram
Calcium: 126 mg
Ijzer: 1 mg