Ga terug
recept Blueberry bananenbrood

Recept Blueberry bananenbrood

Als je het leuk vindt om verschillende versies van bananenbrood te maken, dan moet je dit gezonde Blueberry bananenbrood is proberen te maken. Het wordt zeker je nieuwe favoriet! Het Blueberry bananenbrood is Lekker als ontbijt, of tussendoortje, eigenlijk gewoon altijd.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Gang Bijgerecht, Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 10
calorieën 261 kcal

Ingrediënten
  

  • 170 gram  Volkorenmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel  gemalen kaneel
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 100 gram kokossuiker of honing
  • 50 gram kokosolie
  • 50 gram griekse yoghurt
  • 1 theelepel vanille extract
  • 3 rijpe bananen 
  • 200 gram bosbessen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Pureer de bananen glad met een staafmixer of een vork in een kom. Voeg één voor één de eieren toe en klop ze door het beslag. Meng vervolgens de bakpoeder, zout, kokos olie, kokossuiker, Griekse yoghurt, gemalen kaneel en de Vanille Extract door het beslag.
  • Als laatste voeg je het volkorenmeel toe. Blijf kloppen totdat het een mooi romig beslag is.
  • Vet een cakevorm (23 cm) in met een bakspray of een heel klein beetje roomboter en giet het mengsel in de vorm.
  • Bak het Blueberry bananenbrood in ongeveer 70 minuten af in een voorverwarmde oven. Het Blueberry bananenbrood is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van het bananenbrood steekt. Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm voor jet het eruit haalt.

Notities

Voedingswaarden bananenbrood

Uit het Blueberry bananenbrood kun je ongeveer 10 plakken snijden.
Calorieën: 261 Kcal Per plak
Koolhydraten: 47 gram
Eiwitten: 5 gram
Vetten: 7 gram
Trefwoord bananenbrood, blueberry