Recept appeltaart overnight oats
Met het recept appeltaart overnight oats heb je een lekker en voedzaam ontbijt dat je ook nog eens van tevoren klaar kunt maken.
Totale tijd 15 minuten min
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 2
calorieën 321 kcal
- 160 ml ongezoete amandelmelk ( of melk naar keuze )
- 60 gram havermout
- 120 ml Griekse yoghurt
- 1 eetlepel maple syrup
- 1 theelepel vanille extract
- 1 midium medium appel in kleine blokjes
- 1 eetlepel chiazaad
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/8 theelepel gemalen gember
- 1/8 theelepel gemalen piment
- Toppings: walnoten, gehakte appels en een scheutje kaneel
Voeg in een middelgrote kom de griekse yoghurt, melk en maple syrup toe. En meng het door elkaar met een spatel of garde.
meng vervolgens de blokjes appel erdoor
Verdeel het havermengsel in twee glazen of schaaltjes en dek ze af.
Bewaar de glazen of schaaltjes bij voorkeur een hele nacht afgedekt in de koelkast.
Serveren: Bedek met nog meer gehakte appels, een scheutje kaneel en een paar walnoten en geniet van een heerlijke appeltaart overnight oats
Opmerkingen : In plaats van de gebruikte kruiden kun je, als je dat bij de hand hebt, ook 1 theelepel appeltaartkruidenmix gebruiken.
Voedingswaarden
| Calorieën: 321kcal | Koolhydraten: 57g | Eiwitten: 11g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 1g |
Trefwoord appeltaart, Havermout, overnight oats