Ga terug
eggnog recept

Eggnog Recept

Eggnog, oftewel eierpunch,is iets wat je vast wel kent uit alle Amerikaanse films. Het is een zoet en romig drankje wat je met en zonder alcohol kunt drinken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Amerikaans
Porties 6
calorieën 494 kcal

Ingrediënten
  

  • 500 ml volle melk
  • 240 ml slagroom
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1/2 theelepel puur vanille extract
  • snufje zout
  • 100 gram kristalsuiker
  • 6 grote eierdooiers
  • 120 ml rum

Instructies
 

  • Meng in een kleine pan op laag vuur de melk, kaneel, nootmuskaat en vanille en breng het mengsel langzaam aan de kook. Haal vervolgens van het vuur en laat afkoelen.
  • Mix ondertussen de eidooiers met de suiker goed door elkaar tot het romig is en de dooiers bleek van kleur zijn.
  • Schep beetje bij beetje de eidooiers met de suiker al roerend door de melk.
  • Zet de pan op laag vuur en blijf roeren door tot het wat dikker begint te worden (en de achterkant van een lepel bedekt) . Zorg er voor dat het mengsel niet gaat koken, dan stolt de ei.
  • Haal van het vuur en roer de rum er doorheen
  • Giet de eggnog in 6 glazen en strooi er eventueel nog een beetje kaneel overheen ter decoratie. De eggnog is een week houdbaar in de koelkast.

Notities

VOEDINGSWAARDEN
 
Calorieën 494
Vet : 27 gram
Verzadigd vet:  15 gram
Koolhydraten: 28 gram
Suiker:  27 gram
Eiwit:  7 gram
Trefwoord eggnog, eierpunch