Ga terug
Recept Zalm met honing en knoflooksaus

Recept zalm met honing en knoflooksaus

Heb je zin in zalm met een kick? Probeer dan eens deze zalm in honing en knoflooksaus
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4
calorieën 450 kcal

Ingrediënten
  

  • 4 zalmfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Zout en zwarte peper

Ingrediënten honing knoflooksaus

  • 1/2 eetlepel  olijfolie
  • 6  teentjes fijn gehakte knoflook
  • 160 ml honing
  • 60 ml Sojasaus
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 2 theelepels Bloem
  • 2 eetlepels  citroensap
  • Gehakte peterselie om te garneren
  • Citroenpartjes om te serveren

Instructies
 

  • Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Kruid de zalm aan beide kanten met paprikapoeder, zout en zwarte peper.
  • Bak de zalm 3-5 minuten per kant, of tot ze mooi dichtgeschroeid zijn. Haal dan de zalm uit de pan en zet ze apart.
  • Voeg aan dezelfde voorverwarmde koekenpan de olie en de knoflook toe. Bak net tot geurig.
  • Roer vervolgens de honing, chilisaus, sojasaus, citroensap, maïzena erdoor. En kook gedurende 1 minuut de honing knoflooksaus op een middelhoog vuur.
  • Doe de zalm dan terug in de pan en bedruip de saus eroverheen. Laat nog 2-3 minuten koken, of tot de zalm is opgewarmd.
  • Garneer de Zalm met honing en knoflooksaus met peterselie en serveer direct met partjes citroen.

Notities

Voedingswaarden Zalm met honing en knoflooksaus

Calorieën: 450 Kcal Per 200 gram zalm
Koolhydraten: 41 gram
Eiwitten: 34 gram
Vetten: 16 gram
Trefwoord knoflook, zalm