Ga terug
recept risotto met champignons

Recept risotto met champignons

Dit gezonde recept voor risotto met champignons, is een recept waar je van gaat smullen. Het zit vol met gezonde voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt, zoals vezels, eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten. Daarnaast bevat het het ook veel vitamines.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang avondeten
Keuken Italiaans
Porties 4
calorieën 550 kcal

Ingrediënten
  

  • 300 gram bruine Arborio-rijst of risottorijst
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 8 eetlepels kookroom light, kokosmelk of haverroom
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels verse peterselie  fijngesneden
  • 4 teenjes  knoflook fijngesneden
  • 750 ml  groentebouillon ( zonder zout )
  • 2 eetlepels olijfolie
  • gemalen peper, naar smaak

Instructies
 

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Doe een beetje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de uien samen met de fijngesneden knoflook.
  • Zodra de knoflook en ui glazig worden voeg je de risotto toe. Schep de risotto goed om en voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe.
  • Om een goede risotto te maken moet je geduld hebben. De groentebouillon moet je niet in één keer toevoegen, maar beetje bij beetje. Elke keer als de bouillon bijna helemaal is opgenomen door de rijst voeg je weer wat bouillon toe. En blijf af en toe roeren.
  • borstel de champignons en snijd ze in plakjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan, op middelhoog vuur. Voeg champignons toe en bak tot ze mooi goudbruin zijn. Breng op smaak met wat zout en peper, haal van het vuur en zet apart.
  • Als de risotto bijna klaar is, voeg je 4 eetlepels kookroom light, kokosmelk of haverroom toe, en 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas. Roer dit goed door de risotto en proef of deze klaar is (de risottokorrel moet romig en zacht zijn maar wel een lichte bite hebben).
  • Zet het vuur uit en voeg de champignons toe aan de risotto.
  • Garneer de risotto op het bord met wat Parmezaanse kaas naar smaak en wat fijngesneden peterselie.
  • Eetsmakelijk

Notities

Voedingswaarden Recept risotto met champignons

Per persoon:
  • Calorieën: 550kcal
  • Koolhydraten: 81g
  • Eiwitten: 24g
  • Vetten: 15g
  • Verzadigd vet: 10g
  • Kalium: 178 mg
  • Cholesterol: 16 mg
  • Vitamine C: 20 mg
  • Vezels: 6 g
Trefwoord champignons, risotto