Kip teriyaki recept met roerbakgroente
Een heerlijk en gezond Kip teriyaki recept met roerbakgroente die makkelijk te maken is, en waar je je van zult smullen.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang avondeten
Keuken Aziatisch, Japans
Porties 4
calorieën 240 kcal
- 600 gram kippendijen of kipfilet- zonder bot en vel , in stukken van 5 cm gesneden
- 600 gram gemengde groente
- Zout en peper
Ingredienten Teriyakisaus
- 25 ml zoutarme sojasaus
- 100 ml water
- 2 theelepels gehakte knoflook
- 2 theelepels gehakte gember
- 3 theelepels honing
- 1 theelepel geroosterde sesamolie
- 1 eetlepel maizena of bloem
Teriyakisaus maken
Doe de sojasaus, water, knoflook, gember, honing en sesamolie in een kleine pan op middelhoog vuur. Kook gedurende 2 minuten. Zet het vuur hoog en breng aan de kook.
Meng de maizena met 2 eetlepels koud water tot het is opgelost. Voeg het maizenamengsel toe aan de saus en kook 1-2 minuten of tot de saus is ingedikt. Zet de saus opzij.
Gemengde groente maken
erhit 1 theelepel plantaardige olie in een grote pan of wok op middelhoog vuur. Voeg de groenten toe en breng op smaak met zout en peper. Kook gedurende 3-5 minuten of tot de groenten bruin en zacht beginnen te worden.
Voeg 2 eetlepels water toe en kook tot het water verdampt is. Wanneer je groenten knapperig-mals zijn, haal je ze uit de pan en zet je ze apart.
Kip bakken
Verhit 2 theelepels olie in de pan op hoog vuur.
Doe de helft van de kip in de pan en bestrooi rijkelijk met zout en peper. Bak 3-4 minuten aan elke kant of tot het gaar is. Zet de eerste portie kip apart en herhaal het proces met de rest van de kip.
Voedingswaarden Kip teriyaki recept met roerbakgroente
Calorieën: 240 kcal
Koolhydraten: 35 g
waarvan suikers: 13 gram
Eiwit: 12 g
Vet: 6 g
Verzadigd vet: 3 g
Cholesterol: 18 mg
Natrium: 910 mg
Kalium: 451 mg
Vezels: 5 g
Trefwoord groente, kip, teriyaki, teriyakisaus