Ga terug
bosbessen muffins

Gezonde blauwe bessen muffins

Dit recept voor blauwe bessen muffins is net even gezonder dan een gewone muffin. Hij is namelijk zonder (geraffineerde) suiker maar gezoet met maple syrup en er zit Griekse yoghurt in. Samen met de zoet zurige blauwe bessen maakt dit een heerlijke, luchtige, zacht zoete muffin.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 12
calorieën 151 kcal

Ingrediënten
  

  • 200 gram patentbloem
  • 100 gram volkoren bloem
  • 180 ml griekse yoghurt
  • 100 ml Maple syrup
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 snufje zout
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 200 gram blauwe bessen
  • 2 grote eieren
  • 2 eetlepels kokosolie gesmolten
  • 2 theelepels puur vanille-extract

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Voeg in een grote kom de patentbloem, baking soda en zout toe. Meng goed om te combineren.
  • Klop in een aparte kom de eieren, volkoren bloem, griekse yoghurt, Maple syrup , kokosolie en vanille-extract erdoor. En voeg het toe aan het patentbloem mengsel en Klop om te combineren.
  • spatel de verse bosbessen erdoor en verdeel het beslag over de voorbereide muffinvormpjes.
  • Bak gedurende 20 minuten of tot een tandenstoker die je in het midden steekt er grotendeels schoon uitkomt.
  • Laat de muffins volledig afkoelen op een rooster voordat je ze serveert. 

Notities

VOEDINGSWAARDEN:
Portie: 1 muffin | Calorieën: 151 kcal | Koolhydraten: 23 g | Eiwit: 4 g | Vet: 5 g | 
Verzadigd vet: 3 g | 
Trefwoord blauwe bessen, blueberry, muffins